Branden i Rommetorp


Det var ett tag sen jag skrev i bloggen men jag har faktiskt en ursäkt som troligen godtas av de flesta. Jag tänkte nu berätta lite mer i detalj om vad som hände när vårt hus började brinna i början av året.

Den 17:e januari satt jag i skolan som alla andra måndagar. Linda och jag satt i biblioteket och jobbade med vårt projekt när en lärare kommer och säger att jag ska ringa min moster för det har hänt en grej. Jag gör som hon säger, ringer min moster Anna som berättar för mig att vårt hus brinner. Jag blev förstås lite chockad och tänkte att det här händer aldrig mig, det är bara sådant man läser om i tidningen. Jag fick skjuts hem till min moster som bor i Grytgöl, precis som min familj.

Hos Anna skulle mamma vara men hon hade precis åkt till gården för att se hur det gick med huset. Efter ett tag fick jag låna Annas bil för att åka hem och titta. Vilma och jag åkte dit och då hade de (brandmännen) fått stopp på branden. Vi fick gå in och titta i huset, bara vi var försiktiga. Toaletten på nedre våningen och köket var helt svart. Jag gick in i mitt rum som såg ut att vara helt orört. Vi fick även gå upp på övervåningen. Mammas och pappas rum var brandskadat det med. så var också toaletten. Golvet var trasigt och det var ett hål i det så man kunde se ner i köket.

Vi åkte tillbaka till min moster för det fanns inte mycket att göra vid huset. Mamma, pappa och mina två systrar sov hos Anna och Anders under natten. Jag själv åkte till Alle och sov hos honom. Dagen därpå åkte vi och handlade kläder för att ha något att ta på oss. Vi hade fått reda på att inga kläder i huset gick att rädda. Allt var rökskadat.´

I tre veckor bodde vi på vandrarhemmet i Grytgöl men fick till slut en lägenhet, ett radhus på två rum och kök. Här bor vi nu fem personer och en hund.

Allting som fanns i huset var rökskadat och bara att kasta. Alla kläder, möbler, ja allt! Endast några ekmöbler i vardagsrummet har en saneringsfirma fått ta hand om. Polisens tekniker tror att det var en råtta eller liknande som hade tuggat på sladden till diskmaskinen som det sedan hade slagit gnistor ifrån så det hade börjat brinna. Huset går att rädda men måste renovras vilket kommer ta upp till ett år. 

Nu har ni fått höra om hur mitt nya år började och inte var det kanske inte världens bästa start. Jag vill tacka alla mina underbara vänner och min underbara pojkvän för att ni finns! Ni är bäst!

RSS 2.0